ΥΛΙΚΑ:
• 5 αυγά
• 1/2 κιλό τυρί
• 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 πράσο
• 750 gr.....
σπανάκι• 5 αυγά
• 1/2 κιλό τυρί
• 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 πράσο
• 750 gr.....
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
• Νεράκι όσο σηκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
• Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
• Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
• Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
• Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.
Η σπανακόπιτά σας, είναι έτοιμη για φάγωμα! Καλή σας όρεξη!
Πηγή