Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Στα 102 του σπάει το ρεκόρ του- Βίντεο

Ο υπεραιωνόβιος ποδηλάτης, έσπασε σήμερα το ρεκόρ που ο ίδιος έθεσε πριν από 2 χρόνια

Αν στα 102 τους άλλοι περιμένουν ήσυχα ήσυχα το...

τέλος, ο Robert Marchand, βρίσκεται στο ποδηλατοδρόμιο και καταρρίπτει το ρεκόρ της ώρας!

Το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου, ο 102χρονος Robert Marchand κατέριψε το ρεκόρ που ο ίδιος κατείχε - και το οποίο έθεσε η UCI ειδικά για κείνον - βελτιώνοντας κατά 10% τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας "άνω των 100" που φυσικά ο ίδιος είχε κάνει πριν από δυο χρόνια.

Καλύπτοντας 29,925 χλμ μέσα σε μία ώρα, στο εθνικό ποδηλατοδρόμιο της Γαλλίας, ο Marchand είναι πια πιο γρήγορος κι από τον... εαυτό του καθώς, από τον Φεβρουάριο του 2012 κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία του - κατηγορία που είχε θεσπιστεί ειδικά για κείνον από την UCI, στο Aigle της Ελβετίας.

Εκείνη την ημέρα, είχε καλύψει 24,251 χλμ. και αργότερα δήλωσε "ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό για τα γενέθλιά μου!" Κι όμως, ήταν 80 περίπου χρόνια από τότε που ο ίδιος είχε μπει για πρώτη φορά σε ποδηλατοδρόμιο και 86 χρόνια ύστερα από τον πρώτο του αγώνα!

Όταν τον ρώτησαν αν είχε χρησιμοποιήσει... βοηθήματα για το κατόρθωμά του δήλωσε "μιά κουταλιά μέλι στο νερό μου ήταν αρκετή..." και συμπλήρωσε αστειευόμενος, "παρόλο που με λίγο... ντόπινγκ θα μπορούσα να έχω φτάσει και τα 35 χλμ".

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτό δεν είναι το μόνο ρεκόρ που διαθέτει ο συνταξιούχος πυροσβέστης, καθώς κατέχει επίσης και το ρεκόρ για κάποιον άνω των 100 ετών που ποδηλάτισε 100 χιλιόμετρα - και το έκανε σε 4 ώρες, 17 λεπτά και 27 δευτ, το 2012.

Τερματίζοντας, χαμογέλασε, σήκωσε τα χέρια του ψηλά με τη βοήθεια δύο φίλων και είπε "Ήταν πολύ όμορφα αλλά στο τέλος άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολο..."

Τα συγχαρητήριά μας και ο ταπεινός μας θαυμασμός είναι το λιγότερο που μπορούμε να δηλώσουμε μαζί με την ειλικρινή ευχή μας του χρόνου να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα!

Συγχαρητήρια!

Στα 102 του σπάει το ρεκόρ του

Πηγή

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!