Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τι θα λέγατε για ένα ... μαστιχάτο ρυζόγαλο;;;

Η πιο εύκολη συνταγή για θεσπέσιο σπιτικό ρυζόγαλο αλλά και μερικά μυστικά για να το κάνετε απλά υπέροχο!Το Athens Magazine σας προτείνει την πιο νόστιμη συνταγή!

Υλικά:
4 κούπες γάλα (πλήρες)
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
λίγο.....
αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ξύλο βανίλιας
2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
κανέλα Εκτέλεση:
Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλίες κορν-φλαουρ και το ξύλο βανίλιας.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος).

Μυστικά:
Προτιμήστε ξύλο βανίλιας για να δώσει extra αρωμα.
Το γάλα ιδανικά πρέπει να είναι πλήρες για να έχει υφή ρυζόγαλου όπως το ξέρετε. Οσο πιο χαμηλά λιπαρά έχει το γάλα τόσο πιο "αραιό" είναι το αποτέλεσμα (εκτός αν σας αρέσει να γίνει χυλός αραιός με λίγο ρύζι!)

Καλή σας όρεξη!
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!