Τι χρειαζόμαστε:
10 πορτοκάλια, μόνο την ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
4 μανταρίνια, μόνο την ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
2 λεμόνια, μόνο την ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
φλούδες από 2 μανταρίνια
φλούδες από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια, κομμένες προσεκτικά με
το μαχαίρι πάνω πάνω, χωρίς το άσπρο μέρος
1.200 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Έαν δεν έχετε αστεροειδή γλυκάνισο βάλτε λίγους σπόρους γλυκάνισου, περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού.
Πώς το κάνουμε:
Βράζετε την ψίχα των εσπεριδοειδών μαζί με νερό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε τις φλούδες των εσπεριδοειδών για 10 λεπτά. Αλλάζετε νερό και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Πετάτε ξανά το νερό και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Βάζετε τη βρασμένη ψίχα, τις διπλοβρασμένες και πολτοποιημένες φλούδες, την κανέλα, το γλυκάνισο, και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια ωραία μαρμελάδα.
Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια όσο ακόμη είναι καυτή.
Ασφαλίζετε τα βαζάκια με καπάκι αμέσως, τα γυρίζετε ανάποδα και αφήνετε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.
πηγη