Αυτή η ταχινόσουπα διαφέρει από τις άλλες, διότι εκτός από γρήγορη στην εκτέλεσή της είναι και νόστιμη, χωρίς να αφήνει τη γεύση του ταχινιού να καλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Σε όποιους αρέσουν οι σούπες λαχανικών θα την απολαύσουν!
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα με ένα λίτρο αλατισμένο νερό το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνιθο και τα μανιτάρια ώσπου να σκάσει το ρύζι. Έπειτα βάζουμε σε ένα πιάτο μια κουτάλα ζωμό από τη σούπα και λιώνουμε μέσα σε αυτή το ταχίνι. Ανακατέυοντας διαρκώς προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του πιάτου μέσα στην κατσαρόλα. Αναδεύουμε ελαφρά και η ταχινόσουπα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Tips: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κατσαρόλα μας και με άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας όπως, καρότο, κολοκυθάκι, κ.ο.κ. στην ποσότητα που εμείς θέλουμε...
Καλή όρεξη!!!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. καφ. ρύζι
- 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί μανιτάρια
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 1/2 κ.σ. ταχίνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα με ένα λίτρο αλατισμένο νερό το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνιθο και τα μανιτάρια ώσπου να σκάσει το ρύζι. Έπειτα βάζουμε σε ένα πιάτο μια κουτάλα ζωμό από τη σούπα και λιώνουμε μέσα σε αυτή το ταχίνι. Ανακατέυοντας διαρκώς προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του πιάτου μέσα στην κατσαρόλα. Αναδεύουμε ελαφρά και η ταχινόσουπα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Tips: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κατσαρόλα μας και με άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας όπως, καρότο, κολοκυθάκι, κ.ο.κ. στην ποσότητα που εμείς θέλουμε...
Καλή όρεξη!!!