Σάββατο 12 Απριλίου 2014

BionicKangaroo ενεργειακά αυτόνομο με σύστημα κινητικής ενέργειας (video)

Ένα ρομπότ με την ονομασία BionicKangaroo που μπορεί και πραγματοποιεί άλματα ύψους 40 εκατοστών με απόσταση 80 εκατοστά μεταξύ τους, ανέπτυξαν Γερμανοί επιστήμονες της εταιρείας Festo.
Το βιονικό καγκουρό έχει βάρος επτά κιλά και ύψος ένα μέτρο. Είναι τηλεχειριζόμενο μέσω ενός περιβραχιονίου που φοριέται στον αγκώνα του χρήστη.

Το βιονικό μαρσιποφόρο είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς γεμίζει τις μπαταρίες του μέσω της κίνησης και συγκεκριμένα από την ταλάντευση των ελαστικών του τενόντων μετά από κάθε “χοροπηδητό”.
Συγκεκριμένα, πριν από κάθε άλμα, οι ελαστικοί τένοντες του ρομποτικού θηλαστικού δέχονται πίεση με αποτέλεσμα το καγκουρό-ρομπότ να ρίχνει το κέντρο βάρους του μπροστά. Μόλις φτάσει στην ιδανική γωνία, οι ειδικοί πνευματικοί κύλινδροι ενεργοποιούνται και η ενέργεια από τους τένοντες απελευθερώνεται.
Η ενέργεια που απελευθερώνεται εκτοξεύει το καγκουρό. Παράλληλα, τα πόδια τους τραβιούνται μπροστά με αποτέλεσμα τη δημιουργία ροπής στο ισχίο. Κατά την προσγείωσή του, ο τένοντας πιέζεται εκ νέου, διοχετεύοντας την κινητική ενέργεια του προηγούμενου άλματος στην επόμενη κίνηση του ρομπότ και πάει λέγοντας.



Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!