Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Εκτύπωσε 3D ένα ρομπότ για το σπίτι με €1200- O Jimmy της Intel [video]

Ένα οικιακό ρομπότ που θα κατασκευάζεται με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα παρουσιάσει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία τεχνολογίας Intel.
Το πρωτότυπο ρομπότ της Intel έχει την ικανότητα να περπατά, να μιλά, να κινεί τα χέρια του, να χορεύει ακόμη και να στέλνει tweets στο Twitter.

Το ρομπότ Jimmy θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις: μια “καταναλωτική” με κόστος 1.600 δολάρια (περίπου 1200 Ευρώ) και μια “ερευνητική” εξοπλισμένη με επεξεργαστή Core i5 που θα κοστίζει 16.000 δολάρια.
Το πρωτότυπο του Jimmy, όπως ονομάστηκε το ρομπότ της Intel, έκανε την παρθενική του εμφάνιση κατά τη διάρκεια του Code Conference, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Brian Krzanich.
—Πώς κατασκευάζεται
Ο ενδιαφερόμενος κάτοχος του ρομπότ πρέπει να “κατεβάσει” από το διαδίκτυο τα σχέδια του εξοπλισμού και στη συνέχεια να κατασκευάσει το ρομπότ μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.
Ξεχωριστά από τον εκτυπωμένο σκελετό διατίθενται ο κινητήρας, οι μπαταρίες, ο επεξεργαστής και οι καλωδιώσεις.
Η Intel φιλοδοξεί να καταστήσει τη ρομποτική προσβάσιμη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και μάλιστα να δώσει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του “παραμετροποιημένη” συσκευή χάρη στην αρχιτεκτονική open source.
Απώτερος στόχος της αμερικανικής εταιρείας είναι ο καθένας να μπορεί να κατασκευάσει το δικό του ρομπότ, με κόστος κάτω από τα 1.000 δολάρια εντός της επόμενης πενταετίας.
Μια εικόνα για τις δυνατότητες του Jimmy μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα 21stCenturyRobot.com, μέσω της οποίας θα γίνεται και η αγορά του σχετικού εξοπλισμού.
Δείτε τον Jimmy στο video!



Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!