Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κέικ καρότου με τυρί κρέμα


Υλικά
6 Αυγά
250γρ. Ζάχαρη
250γρ. Σπορέλαιο
300γρ. Τριμμένο καρότο
200γρ. Τριμμένο
αμύγδαλο
20γρ. Μπέικιν
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 Κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλα
500γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο
500γρ. Τυρί κρέμα
100γρ. Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα πάρα πολύ καλά, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Αφού φουσκώσουν καλά, χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν αυτά τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και με μία μαρίζ(πλαστική σπάτουλα)ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το καρότο, το ξύσμα, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι μαζί με το μπεικίν και την κανέλα, έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ μέσα σε ένα τσέρκι φαρδύ 20-24 εκατοστά διάμετρο ή σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει κ αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου.

Μόλις ψηθεί καλά αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

Όσο κρυώνει το κέικ μας βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε πολύ καλά το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη να αφρατέψουν.

Όταν κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε στη μέση και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το τυρί κρέμα μέσα στο κέικ ,σαν σάντουιτς και την άλλη μισή κρέμα την απλώνουμε από πάνω και γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε με λίγο άχνη και σερβίρουμε!
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!