Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη πάστα φλόρα

Υλικά

(Για 12 κομμάτια)
250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα
1 φλιτζάνι .....φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη


Εκτέλεση
Εκτέλεση Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Χαμηλώνετε ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάτε 1-2 λεπτά. Παίρνετε τα 2/3 της ζύμης, την απλώνετε σε μια ταρτιέρα και ρίχνετε από πάνω τη μαρμελάδα. Κόβετε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες, που τις τοποθετείτε κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσει. ΠΗΓΗ
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!