Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τρόποι για να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα σας ώστε να μην χαλάσουν γρήγορα!

Σας έχει τύχει να αγοράσετε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες και να χαλάσουν σε λίγες μέρες; Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν τρόφιμα προσφορών, που συνήθως είναι σε μεγάλη ποσότητα, για οικονομία. Όμως κανείς δεν θα καταφέρει να τα καταναλώσει στον προβλεπόμενο χρόνο με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό να χαλάσει και να καταλήξει στα σκουπίδια.
Υπάρχει άραγε τρόπος να αποθηκεύσουμε τα τρόφιμα αυτά κατάλληλα ώστε να μην χαλάσουν; Κι όμως υπάρχει!.....
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 25 πανέξυπνα κόλπα που θα σας σώσουν στην κυριολεξία!

Φυλάξτε τα κρεμμύδια σας μέσα στα παλιά σας καλσόν.



Με αυτόν τον τρόπο τα κρεμμύδια θα κρατήσουν τουλάχιστον για 8 μήνες. Ξεχωρίστε τα δένοντας κόμπους.

Τοποθετήστε ξεχωριστά τα μήλα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια.



Η τοποθέτηση αυτών των τριών μαζί, θα προκαλέσει την γρηγορότερη αλλοίωση τους.

Τέλος στα μουχλιασμένα μούρα.



Πλένετε καλά τα μούρα σας με ξύδι μόλις τα φέρετε σπίτι, για να απαλλαγείτε από τη μούχλα. Σε 10 κουταλιές νερό ρίχνετε μια κουταλιά ξύδι.

Το μέλι κρατάει για πάντα.



Μπορεί το μέλι να παγώνει και να γίνεται στέρεο ή να αλλάζει χρώμα με τον καιρό, αλλά κρατάει για πάντα. Φυλάξτε το σε δροσερό μέρος σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο.

Το ληγμένο γάλα δεν έχει χαλάσει στην πραγματικότητα.



Το γάλα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες ακόμη κι αν έχει αλλάξει η σύσταση του. Δεν έχετε πειστεί πως μπορείτε να πιείτε ένα γάλα που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του; Τότε, καταψύξτε το γάλα όπως είναι με το κουτί του και ξεπαγώστε το όταν θελήσετε να το πιείτε.

Φυλάξτε τους κρόκους αυγών για ένα χρόνο.



Ανακατέψτε καλά τους κρόκους των αυγών με λίγο αλάτι ή ζάχαρη, τοποθετήστε το μείγμα σε μια αεροστεγή σακούλα και βάλτε το στην κατάψυξη.

Φυλάξτε τα απομεινάρια από τη σάλτσα ντομάτας.



Πόσο συχνά χρησιμοποιείται ολόκληρο το κουτί με τη σάλτσα ντομάτας; Οι περισσότερες συνταγές θέλουν μικρή ποσότητα ντομάτας και το υπόλοιπο που θα μείνει στο κουτί γρήγορα θα μουχλιάσει μέσα στο ψυγείο. Για να κρατήσει περισσότερο, τοποθετήστε την ποσότητα που έμεινε σε μια αεροστεγή σακούλα και χωρίστε το σε μικρότερες ποσότητες μέσα στη σακούλα.

Διατηρήστε τα φρέσκα βότανα και μυρωδικά.



Λατρεύετε τα βότανα, αλλά σας χαλάνε πολύ γρήγορα; Καταψύξτε τα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το κάψιμο και το μαύρισμα που προκαλεί η κατάψυξη.

Τυλίξτε το κοτσάνι από τις μπανάνες σας.



Ξεχωρίστε τις μπανάνες σας και τυλίξτε πλαστική μεμβράνη γύρω από κάθε κοτσάνι. Έτσι οι μπανάνες σας θα μείνουν φρέσκες για περισσότερο.

Το θαυματουργό αλουμινόχαρτο.



Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο το σέλερι, το μπρόκολο και το μαρούλι για να τα βοηθήσετε να κρατηθούν τραγανά για πάνω από 4 εβδομάδες.

Τεμαχίστε, ζεματίστε και φυλάξτε στην κατάψυξη.



Αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε όλα τα λαχανικά σας γρήγορα, τότε κόψτε τα σε κομμάτια, βουτήξτε τα σε καυτό νερό και τοποθετήστε σε σακούλες κατάψυξης. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντέχουν στην κατάψυξη.

Αυτό θα πει τύλιγμα.




Τυλίξτε άπλυτα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σας με μια χαρτοπετσέτα, η οποία θα απορροφήσει όλη την υγρασία και θα τα αποτρέψει από το να μαραθούν γρήγορα.

Κρατήστε το τζίντζερ φρέσκο.



Φτιάξτε γεμάτες κουταλιές από φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και τοποθετήστε τες σε μια παγοθήκη. Μόλις το τζίντζερ παγώσει, τοποθετήστε το σε μια αεροστεγή σακούλα και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη.

Στις ντομάτες δεν αρέσει το κρύο.



Οι άνθρωποι πιστεύουν πως αν τοποθετήσουν τις ντομάτες τους στο ψυγείο θα τις διατηρήσουν για περισσότερο φρέσκες, όμως οι ντομάτες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με μια χαρτοπετσέτα από κάτω και κρατήστε τα κοτσάνια προς τα πάνω για να αποφύγετε τα χτυπήματα στην κορυφή.

Τα μήλα μπορούν να διατηρηθούν πρακτικά για πάντα.



Τα μήλα μπορούν να μείνουν φρέσκα για πάνω από 6 μήνες αν φυλαχτούν σε υγρό περιβάλλον με θερμοκρασία από -1 έως 2⁰C. Φυλάξτε τα μήλα στο συρτάρι του ψυγείου και ξεχωρίστε όποια είναι ζουμερά ή έχουν σαπίσει.

Θάψτε τα καρότα σας στην άμμο.



Έχετε σκεφτεί ποτέ να φέρετε άμμο στην κουζίνα σας; Η φύλαξη των λαχανικών που είναι ρίζες σε υγρή άμμο ή πριονίδι επεκτείνει τη φρεσκάδα τους για αρκετούς μήνες.

Χωρίστε τον κιμά σας.



Πριν βάλετε τον κιμά στην κατάψυξη, τοποθετήστε τον σε μια αεροστεγή σακούλα και χωρίστε τον σε ίσα μέρη.

Αναποδογυρίστε το Cottage Cheese.



Το Cottage Cheese ή μια κρέμα τυριού θα κρατήσει το διπλάσιο χρόνο αν αναποδογυρίσετε το δοχείο του στο ψυγείο. Δημιουργεί ένα κενό που αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που χαλάει το τρόφιμο.

Πετάξτε τα τάπερ.



Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα αντί για πλαστικά τάπερ. Τα γυάλινα δοχεία δεν θα λεκιάσουν και βοηθούν το φαγητό να μείνει φρέσκο για περισσότερο.

Ποτέ κανείς δεν είπε, «Μου αρέσει η γεύση του πλαστικού τυριού».



Τοποθετήστε το τυρί σας σε χαρτί περγαμηνή, με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει τη γεύση του και θα μείνει φρέσκο για περισσότερο.

Αποθηκεύστε τον φρέσκο ανανά, ανάποδα.



Με τον τρόπο αυτό αναδιανέμετε τα σάκχαρα που βυθίζονται στον πάτο του ανανά και το βοηθάτε να μείνει φρέσκος για περισσότερο.

Το ψυγείο σας δουλεύει καλά;



Τα περισσότερα ψυγεία κρατάνε θερμοκρασία 3⁰C, όμως αυτή μπορεί να αλλάξει σε 2-2.5⁰C για να παρατείνει την διάρκεια ζωής των τροφίμων.

Το μαρούλι μπορεί να κρατήσει.



Το μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για έναν ολόκληρο μήνα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.

Αφήστε τα κρεμμυδάκια να μεγαλώσουν.



Τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να κρατήσουν 3 φορές περισσότερα όταν τοποθετηθούν σε ένα βάζο με νερό. Κουρέψτε την ποσότητα που θέλετε και αυτά θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Κρατήστε το κέικ σας φρέσκο για περισσότερο.



Το κέικ διατηρείται μερικές ημέρες στον πάγκο της κουζίνας, εβδομάδες στο ψυγείο και μήνες στην κατάψυξη. Για να μην μπαγιατέψει το κέικ σας τοποθετήστε φέτες ψωμί στα ανοιχτά τελειώματα του.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!