Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μηλόπιτα με ολόκληρα μήλα


Υλικά
8 φέτες μήλου
3 κουταλιές και 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
4 κουταλιές και 1/2 φλιτζάνι ....
μαύρη ζάχαρη.
λίγα καρύδια
1 αυγά
3 βανίλιες
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
Συνταγή
Λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και περιχύνουμε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε τη μαύρη ζάχαρη.

Σ' αυτό το σημείο να πω ότι όταν ψηθεί και αναποδογυρίσουμε το ταψί η λιωμένη ζάχαρη στο βούτυρο θα αρχίσει να τρέχει και θα δώσει στο γλυκό ένα εξαίσιο καφέ χρώμα.
Κόβουμε τα μηλαράκια μας σε φετούλες και τα αραδιάζουμε στο ταψάκι.

Στο κέντρο των μήλων βάζουμε καρύδια εφόσον σας αρέσουν βέβαια. Αν δεν σας αρέσουν αφήστε το να πάει.

Χτυπάμε στο μίξερ επί 4 λεπτά τουλάχιστον στη μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο , τη ζάχαρη και το αυγάκι, ρίχνουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το γάλα. Θέλουμε να ασπρίσει καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα.

Το ψήνουμε γύρω στα 45-50 λεπτά. Θέλει περισσότερο από το κέικ γιατί είναι και το μήλο. Μόλις το βγάλετε αφήστε το να κρυώσει καλά και αναποδογυρίστε το. Η λιωμένη μαύρη ζάχαρη θα αρχίσει να τρέχει στα τοιχώματα του γλυκού. Είναι ένα γλυκό συγκλονιστικής εμφάνισης. ,Κουκλάρα η μηλόπιτα!!!

Καλή επιτυχία!!!!
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!