Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Παναθηναικός απόψε κόντρα στη Λάτσιο

Στη Ρώμη ο Παναθηναϊκός έγραψε την τελευταία «χρυσή» σελίδα της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Πάνε κοντά τρία χρόνια από εκείνο το μοναδικό σόου της ομάδας του Σισέ, του Ζιλμπέρτο, του Κατσουράνη, του Νίνη και της επικράτησης με 3-2 της Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο» για τη φάση των «32» του Europa League. Από τότε μέχρι το αποψινό ραντεβού του Τριφυλλιού κόντρα στη Λάτσιο, ίδια παραμένουν μόλις τρία στοιχεία:...
το όνομα του Παναθηναϊκού, η έδρα του «Ολίμπικο», η διοργάνωση του Europa League. Γιατί κατά τα λοιπά μοιάζει να χρειάζεται όχι μόνο ένα φύλακα – άγγελο (όπως είχε π.χ. την περασμένη Κυριακή τον Καρνέζη κόντρα στην ΑΕΚ) αλλά μαζεμένες επουράνιες δυνάμεις για να πάρει τη νίκη απόψε (22.05) ο Παναθηναϊκός. Οι πιο θρήσκοι θα σκεφτούν ότι δεν υπάρχει καταλληλότερη μέρα από τη σημερινή για ένα θαύμα: Σύναξις Αρχαγγέλων γαρ για την Ορθοδοξία!
Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει καμία ευρωπαϊκή ταυτότητα. Δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα. Οι αριθμοί το μαρτυρούν. Σχεδόν δύο χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχει συμπληρώσει ο Πορτογάλος και στους 13 ευρωπαϊκούς αγώνες έχει πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες (οι δύο κόντρα στη Μάδεργουελ), εκ των οποίων μόλις μια εκτός έδρας.
Παράλληλα η αγωνιστική εικόνα των Πρασίνων φέτος προδιαθέτει για οτιδήποτε άλλο πλην ενός θετικού αποτελέσματος απέναντι στη Λάτσιο. Ουσιαστικά, όμως, απόψε είναι η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να μείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης σε αυτό τον όμιλο που μοιάζει με champions league αν και στην πραγματικότητα το επίπεδο των αναμετρήσεων ταιριάζει γάντι στο Europa League. Με νίκη το Τριφύλλι αποκτά σοβαρές ελπίδες πρόκρισης ενώ με ισοπαλία θα πρέπει να συμβεί ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί. Με ήττα χάνει τα πάντα.
Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Ρώμη με πολλά προβλήματα. Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος και κυρίως Σισοκό είναι νοκ άουτ με τραυματισμό. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει ενοχλήσεις στην κνήμη και ίσως να μην ξεκινήσει, ενώ ο Βελάσκες εδώ και μέρες νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και προστατεύεται. Υπό αυτές τις συνθήκες η ενδεκάδα του Τριφυλλιού θέλοντας και μη θα έχει νέα πρόσωπα.
Μοναδική σταθερά του Παναθηναϊκού η άμυνα. Καρνέζης τερματοφύλακας, Σεϊταρίδης και Σπυρόπουλος στα άκρα, Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος στόπερ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Βιτόλο και Ζέκα δεν αλλάζουν αλλά δίπλα τους και προς τα αριστερά αναμένεται να παίξει ο 18χρονος Χουχούμης, ο οποίος έχει κερδίσει τον Φερέιρα. Στο 4-3-3 του Πορτογάλου, τα χαφ- εξτρέμ θα είναι ο Κουίνσι και πιθανώς ο Μαυρίας, εάν δεν παίξει ο Λάζαρος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα μείνει ο Τοτσέ.
Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η Λάτσιο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού αφενός προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα που τη φορτώνουν πίεση και αφετέρου ακολουθεί το ντέρμπι μίσους με τη Ρόμα. Η Λάτσιο αναμένεται να παίξει απόψε χωρίς την βασική τετράδα στην άμυνα Κονκό, Μπιάβα, Ντίας, Λούλιτς, τους μέσους Καντρέβα, Ερνάνες και τον Κλόζε.
Δείχνει ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Θα φανεί στην αρένα –όχι του Κολοσσαίου- του «Ολίμπικο»
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού
4η αγωνιστική
Λάτσιο-Παναθηναϊκός (22:05)
Τότεναμ-Μάριμπορ (22:05)
Ομάδες
Αγώνες
Νίκες
Ισοπαλίες
Ήττες
Γκολ+
Γκολ-
Βαθμοί
1.Λάτσιο
3
1
2
0
2
1
5
2.Μάριμπορ
3
1
1
1
4
2
4
3.Τότεναμ
3
0
3
0
2
2
3
4.Παναθηναϊκός
3
0
2
1
2
5
2
5η αγωνιστική (22/11)
Παναθηναϊκός-Μάριμπορ (20:00)
Λάτσιο-Τότεναμ (20:00)

Πηγή
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!