Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ετοιμάστε μόλις σε μισή ώρα ΚΑΡΥΔΕΣ για τους καλεσμένους σας!!!

Υλικά συνταγής
5 ασπράδια φρέσκων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζ. γεμάτο.....
ζάχαρη
500 γραμμ. ινδοκάρυδο
1/2 κουτί κορν φλάουρ
2 βανίλιες κερασάκια φρουί γλασέ

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσουν. Βροχηδόν, κι ενώ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
2. Βάζουμε σε μπολ την καρύδα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.
3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά. Τα πλαταίνουμε ελαφρά και πατάμε βαθούλωμα με το δάχτυλο. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 C για 35΄, να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τοποθετούμε στο καθένα από ένα κεράσι.

Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!